Wednesday, July 22, 2009

Cerita Lama Lagiii..

Nie kira compilation album laa ekk..
Malas umi nk create satu-satu entry pulak..lagipun bukan panjang citanyaa pun..hehehe..
Firstly cita pasal kitorg pegi makan kt Muara Ikan Bakar, Port Klang..sesungguhnya begitu dekat laa sangat dekat umah kitorg..cuma x pernah try n test jek meredah jalan ke sana.skali masa petang tue..daddy tetiba buat cadangan jom pegi makan kt sana..perghhh..dengan x tau menahu..siap terlajak lagi..klako betul..tapi apa yg umi x puas hati adalah - napa xde signboard nk ke sana tue??..punya laa berbatu-batu baru nampak signboard..kalau orang yg x pernah jejak Port Klang macam kitorg tue camne laa gayanyaa..nasib baik laa daddy tue memang pakar dalam mencarik jalan..hehehe..tq bang..nasib jumpa yekk..kalau x sure kena bebel dengan orang ekk..hehehe..
So menu malam tue..Ikan Kerapu Masak 3 Rasa, Sotong Goreng Tepung, Udang Masak Sambal, Telur Dadar dan Sayur Kailan Ikan Masin..seperti di bawah..





Mak Ijan pun ada skali yekkk..tolong umi melayan ticik yg x reti dok diam nie..


Kt tepi laut tue ada laa stall jual-jual barang mainan n macam2 laa..kitorg pun saja-saja la tengok-tengok..daddy pulak dengan x sengajanya telah mematahkan tukul mainan budak-budak tue..sudahnya terpaksa laa kami beli kann..nasib budak tue cakap 3 barang RM10..kalau satu tukul tue jek RM5..baik amik barang mainan lain kann..so dengan x pasalnya anak umi nie dapat hphone mickey, bola loceng bunyik-bunyik n tukul yg daddy dah patahkan tue..hehehe..
Daddy, daddy - bila nk gam tukul tue..auni nk main laa..(umi tolong yayang cakapkan kt daddy ekkk)..hehehe..
Abis makan nk carik jalan pulang pun sesat jugak..jauh kitorg berpusing malam tue..hehehe..xpe laa..baru 1st time kann..
Then kita cita pulak petang time tunggu mak ijan sampai sebab nak pegi Pasar Tani..sempat lagi laa umi bawak yayang main kt taman depan umah tue..malas nk masuk umah punya pasal..mula-mula umi dudukkan yayang kt buaian tue..pandai dia pegang bsi buai kiri kanan..pas tue nk amik gambo..umi duduk skali atas buai tue..adoiiiii..muntot umi x muat laa kt buaian tue..huhuhu..tapi tetap kontrol cun sebab nk amik gambo..dalam hati diri sendiri jek laa yg tahu kann..huhuhu..layan laa pics..








Yang nie pulak masa membeli-belah kt Jusco..ntah bila laa pulak nie..ticik nie cam biasa laaa bukan suka dok kt troli tue..sibuk dia nk pusing kiri kanan..last-last umi geram..umi masukkan dia kt dalam troli tue..haaa..duduk laa dia diam main kacang pagoda daddy tue..hehehe..



Next pasal umi yg suka sangat dengan roti canai kt BK3..ntah bila jugak laa nie..x silap masa pegi PJ carik tikar getah ari tue kann..sempat lagi musing bekpes kt BK3 tue..pekena roti canai n teh tarik dia yg umi suka sangat..tapi pagi tue punya roti canai cam x bapa best..orang lain yg tebar kot..hehehe..layan pics jugak..



Yang nie pulak terbaru jumaat lepas bila umi ajak daddy makan kt Santai Kitchen kt tesco depan Ikea tue..so lepas daddy balik keje kami pun pegi laa ke sana..daddy cakap umi yg kena drive sebab umi yg nak sangat makan kt Santai tue..so ok laa..umi pun drive laa..mak aihhh sejam dalam kete sebab jem..paham-paham jek laa jalan hala ke damansara tue kann..sabo jek laaa..sampai-sampai park kt Ikea..then terus menuju ke Santai laa of coz..perot dah bunyik-bunyik dah masa tue..umi cam biasa order Mi Bandung laa n daddy cam biasa nasi goreng seafood masak pedas..perghhh marvellous mi bandung dia..sapa yg suka mi bandung angkat tangan..hehehe..umi rasa yg paling sedap yg umi penah makan kt kedai tauuu..so sapa yg teringin tue mari mari kita ke Santai Kitchen..

Alamak..umi lupa laa pulak amik gambo mi bandung tue..


umi amik gambo air jek..buleh laa ekkk..






Tue saja laa entry compilation nie..kalau ada yg tertinggal umi create entry baru laa ekkk..hehehe..

9 comments:

::Umi Sufira:: said...

Ana, auni tuh comel sangat..rasanya banyak mirip wajah Ana tu....:)

ina said...

jeles tgok mak ijan jalan2 ngan auni:(

apaipictures said...

tgk gmbr kak Ana....terus pasang niat nak belanja satu family makan seafood kat Muara Sg Duyong...tp kena gi Melaka la sume...pastu berkampung kat umah atok :p

Dan jugak yang penting..bila ade rezeki lebih drp Dia... :)

Ana said...

Umi Sufira = mirip ana ekk..hehehe..baru2 nie pun daddy auni cakap cam tue..

Ina = Mak Ijan slalu datang umah main ngan auni skrg nie tau Mak Yang..hehehe

Apai = amboi jauhnyaaa sampai ke melaka..tapi bab makan2 nie kitorg no hal punyaa..hehehe..
tapi along dah nk pegi oversea..camne??

izan said...

hahaha.. kte ngn kak ana mkn byk mlm 2.. angah je mkn cket ntah npe..
hahaha... bes men ngn auni yg nkal..

Ana said...

Izan = angah dah kenyang makan kacang pagoda masa tue..memang laa dia makan sikit..hehehe..

shafahanz-iman said...

Ishk... mama Auni nih comel nar rupanya... tngk ikan bakar kat muara tu.. teringin lah pulak... bila la boleh ke sana eh..

ina said...

ye..ummi auni mmg comel..klu tak takkan le abg kite sayang lebih hehe

Ana said...

Kak Shakey = xde comel mananya kakk..biasa2 jekk..hehehe..
akak dok mana? gi laa..food ok jugak laa wpun sedap lagi yg kt melaka nun..hehehe..

Ina = angah sayang kak ana lebih ke ina??
nk kena tanya dia nie..hehehe..