Monday, July 20, 2009

Jalan-jalan Dengan Pengantin Baru..

Pengantin jek baru tapi cita nie dah lama..nie cita masa kami jalan-jalan dengan adik umi yg baru kawin tue (Pak Lang)..baru nk update yekk..maklum laa xde cita yg nk distorykan.so layan jek laa cita nie ekkk..Pak Lang auni nie datang sini hantar adik umi yg bungsu (Pak Busu) balik hostel dia..daddy lak keje pagi masa tue..so umi pun ikot laa adik-adik umi nie jalan-jalan kt sana..lagipun Pak Lang auni nie xtau jalan nk ke hostel Pak Busu auni..so layan jek laa..dia xnk bawak umi..tapi umi paksa dia bawak jugak..umi yg lebih-lebih siap awal-awal pagi tue..hahahaa..
So kul 10 lebih tue kami menuju ke Kolej Cemara (eh,betul ke nie dik?) kt Seksyen 6 tue..ntah umi pun lupa apa nama hostel tue..adik umi kena daftar semester baru kann..dia daftar dapat lagi bilik tingkat 4..member tue punya la bengang..siap tunggu lagi n mintak tukar kt bilik tingkat dua..nasib baik dapat..lepas tue perot of coz laa dah lapo..sempat suap kek marble jek pagi tadi..so bergegas ke Seksyen 2 tuk makan tengahari..dalam pada makan tue menunggu abang kameramen masa diorg kawin tue nak hantar gambo kawin diorg..siap dapat gambo print beso siap frame lagi..abang tue cakap bagi free..perghhh..umi kawin dulu xde pun print gambo beso tue..nk kena korek balik gambo kawin dulu nie..dah ada umah sendiri haruslaa letak gambo kawin kann..hehehe..

Lepas kenyang makan kt situ..kami pegi ke SACC..parking kete kt Alam Sentral..pusing-pusing dulu kt Alam Sentral tue..pusing dari atas sampai bawah..bukan ada carik apa pun..kt bawah skali masa tue ada pertandingan menari shuffle tue kot..ntah..umi sempat laa snap satu gambo..tapi cam x berapa nampak la pulak..


Then pusing punya pusing nampak mainan yg kuar muzik bila letak syiling tue..ntah apa nama tue..ari tue umi ada nak naikkan auni mainan tue kt IOI..skali token dah abis pulak..so sempat bergambar jek laa dalam tue..skali x sangka lakkk kali nie ada jumpa tue n umi masukkan auni dalam tue..dia takut bila benda tue goyang-goyang..klako tengok dia..bila umi dekat tepi dia baru dia diam n menikmati goyangan tue..hehehe..

Nie masa x dapat main tue kt IOI..

Nie rupa ticik nie takut bila mainan tue bergerak..


Lepas dah abis pusing Alam Sentral tue..kami jalan ke SACC pulak..dah laa x bawak carrier or stroller yayang..sudahnya bergilir-gilir pegang yayang dengan Pak Lang n Mak Lang yayang tue..dah berat wooo anak umi nie sekarang..hehehe..kt SACC pulak ada show cara-cara hias muffin tue..siap buat pertandingan lagi..sorry laa gambo goyang..tapi gatal nk letak jugak kann..nasib laa umi x minat sangat benda-benda nie..so sekadar tengok jek laa isi masa..kalau minat sure bengang adik-adik umi kena tunggu umi tengok sampai abis..hehehe..


Balik bila cita kt daddy..daddy tanya napa umi x masuk pertandingan hias muffin tue..huhuhu..umi nie bukannya creative..x reti laa nk hias menghias nie bang oittt..kalah jek akhirnyaa nanti..hehehe..

So akhirnya layan laa pics pengantin baru nie n dua orang adik umi nie..






Lupa lakk nk cita..masa tue ada gak badut yg buat belon tuk bebudak tue kann..umi dengan x malunya mintak kt badut tue buatkan yayang belon tue..ada ke dia pegi buatkan bentuk luv cam yang adik umi pegang tue..ntah pape jek laa..malas nk layan so amik jek laa..
Dah abis pusing SACC naik balik kt Alam Sentral minum-minum dulu then hantar adik umi balik hostel dia..then kami pun balik laa umah..tue saja laa cita ari tue..hehehe..

2 comments:

gee ryder said...

aqeel dlu pun takut bila mende start goyang..

aik rasanye akak pun pgi ari yg sama ngn ana kt sacc tu sbb time tu pun ada acara hias muffin..
masa tu sibuk cari kain kt gulatis..hubby akak nk msuk prtndingn hias muffin tu tp xsempat dh byk yg msuk...dia mmg suka msuk acara kecik2 kt shopping complex...akak jer malu..

tak terserempak lak ngn ana..kalau x dah ble jumpa knl2...

Ana said...

haa ye ke?? ruginya xtau akak ada kt situ gak time tue..kitorg punya laa berlegar-legar kt SACC tue xtau nk buat apa..
tapi masa ana tengok hias muffin tue ada 3 meja..2 meja jek yg ada org..1 meja lagi ksong..napa pulak time akak tengok penuh?? lain timing kot kakk..hehehe.