Monday, August 10, 2009

Bila Umi Boring..

Weekend baru nie kami ditinggalkan oleh daddy..daddy ke PD sebab ada 'Team Building'..best kann Astro, buat team building merata..tahun lepas ke Penang..tahun nie ke PD pulak..sudahnya naikkan rate astro sports tue..ana yg bukan keje astro nie pun jadik tempat pertanyaan sebab ber'suami' kan staff astro..huhuhu..nk wat gane..hehehe..eh, tercita lain laa pulak..hubby on the way balik ke KL nie..moga selamat sampai yek bang..


Ari sabtu umi puasa..kononnya dah tinggal berdua kann..baik puasa jek dari sibuk nk makan jek kejenya nanti kann..siang tue melayan dvd bersiri '24'..hubby beli smpai season 4..umi baru nk layan season 1..hehehe..best jugak citanyaa..penuh dengan action n suspennnnnn..

Then petang tue umi bawak auni ke pasar tani..puas pikir camne nk dokong auni n camne nk pegang barang2 beli kt pasar tani nanti tue kann..last-last umi pakai laa carrier auni tue..lantak pi laa tali terbelit kt belakang ke apa..janji pakai n anak umi selamat dalam tue..sampai-sampai kt pasar masukkan auni dalam carrier..then pegi laa membeli makanan nk berbuka n sahur esoknya..umi beli nasi kerabu tuk buka petang tue..n beli nasi berlauk tuk sahur esoknya..then beli air kelapa, putu piring n telinga k*ling..apa ntah nama kuih tue..umi biasa panggil yg tadi tue laa..hehehe..then balik ke umah dalam pukul 6.50pm..letak makanan kt bawah naik laa atas kejap nk tukar baju skali tengok-tengok umi p*riod..adoiiiiiiiii..kesabaran jek laa umi masa tue..ye laa dah kul 7..time berbuka tinggal bapa minit jek lagi kann..redha saja laaa apa yg berlaku..tukar baju then terus gi makan laa apa lagi kannn..

Malam tue sambung lagi layan cita 24 tue laa apa lagi..anak umi cam biasa main sorang-sorang laa kann..skali tue tetiba jek dia pegi kt rak tv tue then dia panjat..aikkk..sejak bila pulak si ticik nie pandai manjat nie..terus dapat naik tau x..punya laa dia suka tersengih-sengih..lepas tue umi turunkan..dia panjat lagi..turunkan then panjat lagi..sudahnya ada laa 15kali kot umi turunkan dia..




Muka bangga dapat panjat rak tue..




Last-last umi geram umi pun marah laa dia..haipppp..dia pegi dekat ngan umi..pas tue buat muka macam nie..






Umi buat-buat marah lagi..langsung dia xkuar suara nk nangis pun tau x..muka jek buat muka sedih..adoiii..kalau daddy marah terus dengar suara nangis..tengok macam tue umi terus laa amik n pelok dia..ala umi saja-saja acah jek laa yayang..tapi dah kompom laa yg dia x takut ngan umi..sabo jek laaa...

Esoknya pulak cam biasa layan 24 lagi..then yayang main jugak laa sorang-sorang..n umi sempat snap gambo dia muka sedih kena marah ngan umi lagi..saja umi marah main-main jek..






Tapi bila tengok muka dia camtue..terus x jadik marah laa..

x paham umi camne ada ibu yg sanggup dera anak tue kann..tue memang dah xde hati dan perasaan agaknyaa kot..


Malam tue pulak sempat snap gambo anak umi nie naik simba..dah terrer sekarang..pandai turun naik sendiri n gerakkan simba tue sikit jek laaa..kaki dia still x sampai lagi..tengok laa gaya budak cun tengok cermin nie..hehehe..










8 comments:

ina said...

adeh..cair tgok muke auni...auni da debab..oo debab hehehe..rindunyee mak yang kat auni..

Ana said...

Ina = auni memang dah debab..berat woo skrg nie..x larat umi nk angkat dia..hehhe

PadNani~~{@ said...

alolo..cian kena marah ye..cute nye buat muka sedih..kalau auntie pun cair..

a'ahla ana..dah semangat ckit badan auni..makan byk2 tau..biar sihat bijak cerdas ye sayang:)

saaayaaang auni..mwaahs

Ana said...

Nani = kt umah nenek yg jaga tue auni makan 2x sehari tau..tengahri makan bubur yg ana bekalkan, then petang tue bg makan biskut rusk tue..mana x naik badan dia..hehehe..

gee ryder said...

dia kalo dh syok memanjat..asik nk panjat jela yer..
auni ni sama je cam aqeel, kalo dimarah, dia tau pulak sedih hehe..

oo haah ekk, husband ana keje astro..ni nk tnye ni, kalau tukar sport ke movie brape? sama je ke rate dia?
sport kt umh tu abih je olimpik xde org tgk..husband akak kureng sport..dia amik semula aritu pun sbb olimpik...dia lg suka lyn movie..tp dlu movie duk ulg tayang cite sama tu yg buang..tp skg drp sport baik amik movie balik

Ana said...

Kak G = tue laa..tapi ari tue jek yg gian manjat..lepas tue smpai ke malam tadi xde lak dia panjat pun..
Kalau amik movie mahal sikit dari sports kakk..sbb movie mmg mahal..ana tau pun sebab tanyakan tuk abah ana ari tue..kalau x mmg xtau laa..hehehe..

shafahanz-iman said...

masa besar ni lah Auni nak explore bagai.. nak larang pun tak leh gak.. kena monitor .. jangan bantu..biar dia buat sendiri... (mak cakap nanti dia pandai berdikari)..

Ana said...

Kak Shakey = xleh larang ke kakk..adehhh..nk monitor dia tue yg payah..xleh nk buat keje lain laa gamaknyaa..