Wednesday, August 05, 2009

Sedikit Update Sebelom Mencecah Setahun..

Syukur alhamdulillah..lagi 20 hari genap laa setahun usia anak umi nie..cepatnya masa berlalu kannn..rasa cam baru semalam jek umi sakit nk keluarkan yayang umi nie ke dunia..hukhukhuk..teremosional laa pulak kannn..alhamdulillah juga sebab anak umi nie kembali sihat sekarang..umi sentiasa doakan yg anak umi nie sihat sentiasa..biar umi jek yg amik sakit yayang tue..x sampai hati umi tengok yayang umi nie sakit tauuu..

Dah lama umi x update kejayaan n kemajuan yayang umi nie kannn..xde laa banyak sangat pun..tapi saja jek nk update jugak..hehehehe..

Anak umi nie dah pandai jalan yek kawan-kawan..
Alhamdulillah belum usia setahun dah berjalan pun dia..walaupun nenek yayang cakap umi dulu 9 bulan dah gagah berjalan..tapi xpe..sebab nenek cakap umi dulu makan tepung beras..tue yg tegap..hehehe..yayang umi x makan tepung beras kann..yayang makan bubur umi bekalkan hari2..cedap kann yayang..
sekarang nie yayang dah eksen tau..jalan jek dia..xnk merangkak dahhh..kalau terjatuh dia bangun balik..pagi-pagi celik mata senyum-senyum sengih-sengih terus nk berjalan..ishhh yayang nie..tau laa baru dapat 'kaki'..nenek Mah jaga pun cakap dia nie berjalan jek kejenyaa..raya nanti buleh laa umi belikan sandal ekk..sure by raya nanti yayang dah terrer jalan kannn..

Perkataan pertama yg anak umi sebut ialah 'apa tue?'..huhuhu..sebabnyaa umi slalu sebut perkataan tue kt dia..x sangka tue perkataan pertama yg dia sebut..
Then dia tahu sebut 'mana'..hehehe..then yg terbaru dia sebut 'Mi' tau bila nak kat umi..umi x perasan benda tue..ingat biasa laa sebutan bahasa dia sendiri paham tue..skali masa balik ari tue..dia nangis or nk kt umi dia akan sebut 'mi mi mi mi mi' banyak-banyak kali..then mak umi yg perasan tue..mak cakap tengok tue dia panggil umi dia..umi pun erkkk..ehhh ye ke x nie..
so bang, sori laa ekkk, yayang sebut umi dulu dari daddy..huhuhuhu..

Pandai joget tauu..rasa dah bagitau dalam entry sebelom nie..tapi saja jek nk mention lagi skali..hehehe..tapi semalam umi try tekan muzik simba tue kann..dia xnk joget dah..dia gerak2 tangan n tersengih-sengih jekk..aikkk..dah boring joget ke yayang??

pandai pegang henphone kt telinga..gaya macam cakap kt tepon tue kann..n sekarang dia dah ada henpon mickey mouse bunyik2 tue..beli masa makan kt Port Klang ari tue..hehehe..

dah pandai tonggang cik Simba tauu..siap ari tue tunggang simba tue terbalik lagi..umi lupa lakk nak amik gambo..lepas tue dia bising sebab x reti nk turun balik..

sangat suka tolong umi lipat kain..dia akan menyibuk kt keliling umi..amik kain yg umi keluarkan tue..then lipat-lipat gaya dia then baling jek sesuka hati..pas tue suka main kt keliling bakul kain umi tue..then suka jugak kacau kain yg umi dah lipat..ishhh babab kang budak ticik nie tauuu..

yayang umi jugak dah pandai tiup benda mainan..contohnya wisel, rekoder n trompet mainan dia..terrer kann dia..then dia suka sangat n sengih-sengih..
tiup lilin bday xtau laa dia reti ke x nanti..hehehe..

sangat paham bila daddy marah..daddy cakap 'haipp, babam'..dia terus babam tau..pas tue cebik muka n paksa diri nangis..klako sangat..dia xkan bergerak n tengok jek kt daddy..kalau umi ada umi akan jadik penyelamat laa..umi akan pelok n cium dia..tapi kalau umi xde x dapek laa nk tolong yek yayang..
tapi bagus jugak dia takut kat daddy..sebab tau x..bila umi sebut haipp n pukul samothing..dia siap boleh sengih-sengih n tiru apa umi buat..aikkk..sudah x takut sama umi ke??

Dah ada gigi bawah 2 batang..nenek cakap gigi dia senget..daddy caka sama laa ngan gigi umi dia..huhuhu..mana tumpah kuah kalau x ke nasi kann..then nenek kata nasib baik tumbuh gigi bawah dulu..kalau tumbuh gigi atas dulu nanti suka cakap besar..orang tua-tua punya kata kann..dengar kan jek laa..betul ke x umi xtau laa yekk..

berdahi jendol jugakkk..dah semakin ketara nampaknyaa sekarang nie..umi jugak yg dapat kredit tuk tue..huhuhu..

berat umi xsure lakk bapa..ari tue masa timbang masuk wad tue 7.65kg..sekarang nie umi xtau lakk bapa..nanti umi dah timbang umi mention kt sini yekk..

Belom diskus ngan daddy lagi nk celebrate bday yayang nie camne..sebab masa tue dah puasa kann..teringin sangat nk belikan kek no 1 tuk dia..hehehe..umi x cadang nk buat bday party..umi rasa nanti dia nk 3 or 4 tahun baru nk buat..sekarang ticik sangat lagi kann..tapi kann, lagi 3,4 tahun pun still celebrate bday yayang time puasa kann..camne nie?? huhuhu..



Tue jek laaa..hehehe..daaaaa...

9 comments:

::Umi Sufira:: said...

Alalala..bijaknya auni..kejap je masa berlalu eh Ana..diam tak diam dah 10bulan kenal Ana!:)

Ana said...

Umi Sufira = dah 10bulan yek kita kenal di alam maya..kejapnyaaa kannn..x sangka betul..hehehe..

ina said...

die da pandai cakap??huwaaaa tak sabat nye naa jumpe..kak ana slu slu cite pasal mak yang kat die tau, biar die tau die ade mak yang duk jauh tapi saaaaayang sangat kat die...pastu pakse die prektis sebut mak yang hehehehe

Ana said...

Ina = hhehehe..nanti k.ana paksa dia praktis sebut Mak Yang ekk..tapi rasanya hari2 k.ana ajar dia sebut daddy..umi jugak yg dia sebut dulu..huhuhu..

puteri nilam said...

ala...comeinya muka auni yg bwh tu...muka nk nangis...

PadNani~~{@ said...

Bijaknya si comel ni..rasa kejap je kan Ana..mcm semalam baru rasa sakit nak bersalinkan dia..skrg dah boleh berjalan pun..nak masuk setahun dah:))

Auni bijak..mcm2 dah pandai. So, befday Auni nanti..sure Auni dpt pressie best2 nih:))

Ana said...

Nani = besday nanti xtau nk belikan apa laa nani..ada plan hadiah special..tapi xtau sempat buat ke x nie..hehehe..

Ana said...

Eda = memang muka nk nangis takut ngan daddy dia tue..

cerita dewasa said...

Keep up the good work!
Thanks for sharing.
cerita dewasa / cerita 17 tahun / cerita panas
cerita sex / cerita abg / cerita bokep / gambar bokep
abg hot / gambar hot / cerita horny / cerita hot