Wednesday, August 26, 2009

Simple Celebration + On-Air lagiii..

Walaupun dah tiup lilin masa kt umah nenek ari tue..tapi umi belikan lagi sepotong kek tuk anak umi nie tuk kami sekeluarga celebrate malam tadi..anak umi nie makan cikit jek..selebihnya umi n daddy dia yg pulun..tapi ada lagi separuh kek tue x abis..malam tadi kenyang sangat sebab buka nasi kerabu..

So layan pics yekk..tengok rupa anak umi nie x sabo tengok kek tue..hehehe..dia tengok lilin tue lebih dari tengok kek..sibuk tengok mana daddy letak lilin tue bila nk makan kekk..
Ajar dia tiup susah payah..dia x reti jugak..last-last umi n daddy laa yg tiup yekk..hehehe..






Tomotnyaaaaa..hasil suapan daddy laa tue..
kalau umi suap pun lebih kurang gakkk..hahaha..





Ini daddy punya keje ekkk..
Abis bday girl kena buli..
auni yg noti ke daddy yg noti nie??ish ish ish..

Then on the way balik keje semalam..macam biasa laa umi akan layan HotFM laa kann..minggu nie Kieran keseorangan..AG ntah gi mana laa agaknyaa..tajuk petang semalam nama panggilan anda or anak anda laa..umi dengar Kieran cakap dia panggil anak dia Kecik..so umi terasa nk call jugak laa sebab umi pun panggil yayang umi nie kecik jugak kann dulu..skali call call dapat laa pulak kann..umi siap tergagap-gagap lagi sebab tergezut..hehehe..so antara perbualannya lebih kurang camnie laa yek?

Kieran : Hello siapa di sana?

Umi : Ana..

Kieran : Ana tolong perlahankan radio sikit..

Umi : Oopss..sori (sebab masa tue umi x slowkan radio..hehe)

Kieran : Ana apa nama anak ana tue??

Umi : Mula-mula panggil dia kecik cam Kieran jugak laa..

Kieran :Ye ke? hehehe..

Umi : Pas tue daddy dia marah..

Kieran : Kenapa?

Umi : Daddy dia kata nanti kang dia kecik jek x beso-beso..so tukar jadik ticik..kan comel sikit tue..

Kieran : Kecik jugak laa ekk..

Umi : bukan nie ticik.. T.I.C.I.K = ticik..comel sikit kann..

Kieran : Ooo..idea baik tuk saya nie..balik nie saya nk panggil Adam ticik jugak laa..Yang nie daddy marah x??

Umi : Haa yg itu x..

Kieran : Ooo jadik sekarang nie ticik nie kekal laa nie??

Umi : Ye la kot..suka laa panggil dia dengan nama tue..Kieran lagi satu hari nie bday anak saya yg pertama..

Kieran : Oo yeke? Apa kata awak nyanyikan tuk dia kt HotFM ari nie..Boleh?

Umi : Haa..boleh..

Kieran : Ok satu dua nyanyi..

Umi : Happy Bday to U..Happy Bday to U..Happy Bday to Auni (Kieran nyampuk cakap ticik)..Happy Bday to U..

Kieran : Ya itu dia..Selamat Hari Jadi tuk anak awak..

Ada dialog tue yg Kieran potong yekk..hehehe..

Bila ingat balik..dulu masa umi 1st time call pun Kieran sorg2..AG xde..lepas nie nk try time AG ada laa..baru umi xde kelu seribu bahasa nanti..hahaha..

pssttt: anak Nenek Mah yg jaga auni tue call semalam tanya umi call HotFM..dia cakap dia dengar..dia macam kenal suara..bila sebut auni tue ye laa tue..hhehehe..Kak Peah (x-floormate) umi pun dengar jugak..hehehe..

5 comments:

puteri nilam said...

rajin betul la si ana ni call hotfm...x terkelu ke mcm kita selalu on-air? peh...ana...meh la keje penerangan...

gee ryder said...

sukanye ana cal radio ekk..dpt pulak tu...hehe..
takkan la pgil kecik xbsr2 hehe..cuma lekatla smpai tua sok..bila auni dh tua nti org pgil dia 'mak kecik' hahaha...sbb ramai sedara kak G gitu

Ana said...

Eda = terkelu jugak time tue..xreti nk sembang apa..huhuhu..

Kak G = rezekia auni tue kakk..dapat lak time bday dia..glamer laa dia kejap..
xnk laa mak kecik kakk..x glamer nanti..skrg tukar panggil yayang..hehehe

ina said...

yeayyy on air lagiii hehe

Ana said...

Ina = yeayyyyy!!! auni glamer..