Tuesday, August 25, 2009

Selamat Ulang Tahun, Yayang..

Nie bukan sambungan entry umi yg sebelum nie yekk..nie entry fresh yg baru..n perasan x yg tajuknya untuk yayang, bukan sayang macam sebelum nie..hehehe..

Cepat sungguh masa berlalu..maka hari ini umi nk announce yg yayang umi nie dah genap SETAHUN..alhamdulillah kami diberi kesempatan ini untuk menyambut tarikh kelahiran anak kesayangan kami nie..

Celebration dah bermula ari sabtu lepas masa berbuka puasa dengan nenek kt Puchong..umi n daddy belikan auni kek..walaupun bukan dia yg pilih..lebih kepada daddy yg pilih..(umi tensen sebab umi x suka kek tue)..hahaha..daddy laa nie yg lebih-lebih nk makan sangat kek tue ngan eskrem..layankan jek laaa..








Umi tumpang sekaki letak nama kt kek auni sebab bday umi kan baru lepas jugak..hehehe..Daddy nk makan kek tue macam nie laaa..







Anak umi makan jugak laa kek nie..Mak Long suapkann..suh dia tiup lilin tue dia x reti kann..dia tengok jek kek tue x kelip-kelip mata..so umi laa yg tolong tiupkan..hehehe..


Berbalik pada cita bday yayang nie..kalau setahun yg lepas time macam nie lebih kurang kul 11.06am..umi tengah rileks-rileks lagi atas katil n gelak ketawa dengan daddy dalam labour room tue..tengah makan roti sikit n minum soya..tue pun sikit jek..kang dalam kul 11.30 nanti Dr Raja pun datang tengok keadaan umi yg masih x bukak-bukak lagi tue..then dia cakap dia nk pecahkan ketuban..haaa..amik..lepas tue baru umi rasa sakitnyaa..hehehe..


Tepat jam 9.26 malam barulah yayang umi nie lahir ke dunia..tue pun lepas umi kena vakum..umi dah xde daya nk meneran dahh..hampir pasrah gak nk ceaser jek..dah cakap kt daddy dahh..tapi tahan jugak laa sampai ke sudahnyaa..

So nie laa gambo anak umi lepas lahir ke dunia..








Lain kan dengan rupa dia sekarang..tapi tang pipi tue sama laa kot..nenek geram rasa nk gigit jek pipi dia..hehehe..


So tuk bday kali nie xde bday party yek yayang..umi n daddy puasa laa..cuma ada present tuk yayang jek..tarraaaaa..











Masa trykan yayang pakai..dah rasa macam anak dara dah dia..x sabo nk pakaikan dia tuk raya nanti..nanti bila raya umi amik gambo dia banyak-banyak pakai nie yek..yg dia pulak asik tarik-tarik jek rantai tue..dia ingat apa benda laa agaknya kann..hehehe..



psssttt: umi belikan tue lepas tolak gelang tangan umi..umi dah xnk gelang tue..dah buruk..hehehe..lagipun gelang tangan kawin pun umi x pakai-pakai..so umi tolak jek laa..daddy berkali-kali tanya betul ke umi xnk lagi gelang tue..ye laa..baik umi belikan tuk yayang umi lagi best kann..amik gambo kenangan dulu gelang umi yg dah dijual..harga emas tengah mahal sekarang nie..dapat tolak lagi mahal dari masa umi beli dulu..hehehe..







Harapan umi tuk anak kesayangan umi sempena ulang tahun pertama ini, semoga anak umi sihat sentiasa, dijauhi daripada segala penyakit, semoga anak umi dapat jadik insan yg berguna bila besar nanti, dapat jadik anak yg solehah, dengar kata umi n daddy yek sayang, jangan noti-noti yekk sayang..

SELAMAT ULANGTAHUN YANG PERTAMA, YAYANG







14 comments:

azura said...

happy birthday auni comellll

pak long, mak long n kak juju pun sayang auni vewy2 much!

shafahanz-iman said...

Da setahun ye Auni.. bestkan Ana, ada baby girl..

Ana said...

Kak Zura = tq mak long, pak long n kakak juju..auni pun sayang semua veli veli much..

Kak Shakey = best kakk..akak bila lagi nk tambah adik tuk abg Fa'an??

ina said...

muke auni time baby sejibik cm angah hehe

malin said...

hepi birtday auni, wah dh besar ank dara ana, best nyer adiah auni, hehe..

Dilla Zaidi said...

eppi besday ek tuk auni..

semoga jadi anak yg baik utk mama n daddy auni tau..jgn nakal2 eh..

ha ana, auni da setahun tu..bile nk carikan geng auni ni?hikhik..

Ana said...

Ina = sekarang pun cam angah lagi kann??

Malin = tue laa..dah beso dah budak ticik sorg tue..cepat sangat masa berlalu..sampai x terasa..

Dilla = hehehe, nk gak carikkan geng tuk auni..tapi tunggu auni dah beso sikit..dah pandai jadik kakak baru laa buleh..la nie manja sangat dia tue..minum susu pun kena umi dia pegangkan botol tau, kalau x dia xnk minum..

::Umi Sufira:: said...

Happy Birthday Auni!Wah glemer tau birthday auni sampai masuk radio!:)

Semoga jadi anak yang solehah!:)

gee ryder said...

bestnye ada anak dara ble belikan brg kemas kan...
bday aqeel pun xlama lg..bulan posa gak..apebende la nk beli time2 nk raya ni hehe..

btw, hepi bday auni! muahh!
lain ye muka dia masa lahir

Ana said...

Umi Sufira = tq auntie..glamer skali skala jek auntie..hehehe..

Kak Gee = tue laa kak..terkena time puasa lak tue..
akak buleh belikan aqeel motor tue kakk..mesti dia suka..hehehe..

PadNani~~{@ said...

Happy befday Auni comell!

auntie doakan auni membesar menjadi anak solehah, bijak n sihat selalu ye sayang..

bestnye pressie befday auni..xpe, utk ummi, nnt daddy beli yg lg best k!

exclusive befday auni..ummi nyanyi kat hotfm ye..:)

Ana said...

Nani = hehehe..umi pny hadiah pospon..xdpt pun xpe..janji auni dapat yg best2..hehe..

Intanaziela said...

happy birthday auni yang comel..semoga panjang umur dan menjadi anak yang membahagiakan umi dan daddy..

Ana said...

Intan = tq auntie..aminnn tuk doa auntie tue..